info@gezondheidadviseur.nl +31 (0)6 219 82 810

Onze diagnose apparatuur

Om problemen vast te stellen, werken wij met speciale polsdiagnose apparatuur. Het prettige van deze apparatuur is dat het erg gebruikersvriendelijk is. De combinatie van speciale apparatuur en geavanceerde software maakt het een nauwkeurige meting.

Het doel van ons systeem is het vastleggen van veranderingen in het hartritme. Daarom wordt het systeem ook wel de hartritmevariabiliteit of HRV-scan genoemd. Het systeem meet de verschillen tussen het hartritme met de milliseconde precies.

Een reeks van hartslagen vormt een complex ritme. Dit ritme wordt geanalyseerd door onze software. Hier komt vervolgens direct uw gezondheidstoestand uit. Door de analyse kunnen wij als uw Gezondheid-Adviseur, snel een diagnose stellen.

De diagnose wordt gesteld door naar een aantal dingen te kijken. Zo wordt er gekeken naar de staat van de organen en de werking van de systemen in uw lichaam.

Onze HRV diagnose apparatuur geeft ook een balans index aan. Deze toont de balans tussen het parasympathisch en sympathisch zenuwstelsel, de neurohumorale regulatie en een histogram van de hartslag.

Hoe ziet een meting van onze HRV-scan diagnose apparatuur eruit?

Met onze HRV-scan maken wij gebruik van een ECG-/HRV-meting. Bij een normale ECG meting worden 10 elektroden op bepaalde plekken van uw lichaam geplaatst. Onze HRV-diagnose apparatuur maakt gebruik van 2 elektroden die de HRV door middel van de polsslag meet.

De meting van de apparatuur wordt direct doorgegeven aan de software. Een meting duurt gemiddeld zo’n 5 tot 10 minuten. Tijdens de meting is het belangrijk dat u niet afgeleid wordt. Zo is het niet de bedoeling om te bewegen, muziek te luisteren of te praten.

Hierdoor kunnen wij namelijk een zo nauwkeurig mogelijke meting hanteren. Als u beweegt of afgeleid bent, is de kans op een afwijking in het systeem aanwezig. Onze HRV-diagnose apparatuur kan dit direct oppakken. Uw Gezondheid-Adviseur kan u hier gelukkig goed in begeleiden.